Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Ocidental.
Data corrente:  06/10/1999
Data da última atualização:  28/12/2018
Autoria:  HANNE, C.; MARTIUS, C.
Afiliação:  University of Gottingen; University of Bonn.
Título:  Impact of Amazonian termite populations on the carbon cycle of differently used forest systems: CO2 production of different termite food-guilds.
Ano de publicação:  1998
Fonte/Imprenta:  In: SHIFT - WORKSHOP, 3., 1998, Manaus. Proceedings... Bonn: BMBF, 1998.
Páginas:  p. 497-500.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Termites have a high impact on nutrient cycles of tropical forests. For eight species of Central Amazonia representing the different food guilds (wood feeders, humus feeders, leaf harvesters and generalists) the respiration rates as indicator of their turnover potential were determined with an Infrared Gas Absorption. Over a period of ten months, the presence of subterranean species was investigated with monitoring stations which contained different bait substrates in three different forest systems: a wood plantation, a secondary forest and a primary forest. Preliminary data indicate that representatives of all food guilds were encountered in the primary forest plots, but not in the secondary forest and in the plantations. The total absence of some food-guilds in the plantations indicates that organic matter decomposition may undergo different pathways in these plots.
Palavras-Chave:  Amazonas; Brasil; Isopteras; Manaus; Tropical rain forest.
Thesagro:  Cupim; Dióxido de Carbono; Floresta Tropical Úmida; Matéria Orgânica; Termitidae.
Thesaurus Nal:  carbon dioxide; organic matter.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAA4240 - 1ADDPL - PP634.99S555p
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  24/02/2005
Data da última atualização:  24/05/2019
Autoria:  PINTO, A. C. de Q.; SOUSA, E. dos S. de; RAMOS, V. H. V (ed.).
Afiliação:  ANTONIO CARLOS DE QUEIROZ PINTO; EVIE DOS SANTOS DE SOUSA, CPAC; VICTOR HUGO VARGAS RAMOS.
Título:  Tecnologia de produção e comercialização da lima-ácida 'Tahiti', da goiaba e do maracujá-azedo para o cerrado.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Planaltina, DF: Embrapa Cerrados; Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica, 2004.
Páginas:  69 p.
Série:  (Embrapa Cerrados. Documentos, 111).
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Management; Production.
Thesagro:  Cerrado; Fruta; Fruticultura; Manejo; Mercado; Produção; Variedade.
Thesaurus NAL:  fruit growing; fruits; markets; varieties.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/25624/1/doc_111.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAC25624 - 1UMTLV - --634.337P659t2005.0368
CPAC25624 - 2UMTLV - --634.337P659t2005.0366
CPAC25624 - 3UMTLV - --634.337P659t2005.0370
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional